Wady wzroku

wady-wzroku_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Wada wzroku u dziecka

Tytuł:Wada wzroku u dziecka
Autor:Stasia155
12.5.2010, 04:52
witam Mamcie. okazalo sie ze moj synek ma nadwzrocznosc i musi nosic okularki. wiem ze to nie koniec swiata ale martwi mnie jego wada wzroku. jesli macie jakies doswiadczenie z malym okularnikiem prosze o informacje.

Autor:Beata
30.5.2010, 07:04
xxx Gosia tez ma wadę xxx ale xxx?powiedzmy ,ze nosi ale nie zawsze xxx sie aby miała ja zawsze na "nosie"....a juz wogóle jak ogląda Tv. Najgorsze dla nas sa wizyty u xxx Gosia mimo iz nie jest juz maluchem nie chce "poddac"sie xxx chce odezwac sie ani słowem jak się ja pyta co widzi na xxxęc czekamy od wizyty do wizyty az wkoncu powie...... Okularki to nic złego a powinny przynieśc poprawę.....nie mieliśmy jakis większych problemów z przyzwyczajeniem do nich... pozdrawiam

Autor:Stasia155
30.5.2010, 10:54
dzieki za odpowiedz. mam jeszcze pytanie - czy zauwazylas jakies objawy tego ze mala zle widzi? moj Kubus zbiera najmniejsze paprochy z podlogi, wklada przedmioty w male otworki wiec troche mnie to zastanawia. a wedlug lekarza wade ma spora! zastanawiam sie na ile dokladne jest badanie wzroku u roczniaka. wiesz cos moze na ten temat? czy inne mamy nie maja w domku okularnia?

Autor:Beata
30.5.2010, 12:20
ja również nie zauwazyłam zeby Gosia miała problem ze wzrokiem,poprostu poszlismy na kolejna wizytę do okulisty i wyszła nam wada..... komputerowe badanie..... myslę,ze jest precyzyjne.......

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

wady-wzroku_ciekawostki

Ciekawostki

Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.

Czy wiesz, że...

Choroby oczu
Schorzenia oczu mogą powodować różne czynniki np. urazy, zakażenia oraz nowotwory. Zdarza się też, że objawy chorobowe w oku są wywołane ogólnym schorzeniem organizmu, przykładem może być zaćma, która często towarzyszy cukrzycy.

Polecamy

Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. 500 mg metamizolu znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu, gdy inne środki nie działają lub są przeciwwskazane. Pyralgina jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu.