|
Wada wzroku u dziecka (Stasia155) |
|
|
ja również nie zauwazyłam zeby Gosia miała problem ze wzrokiem,poprostu poszlismy na kolejna wizytę do okulisty i wyszła nam wada..... komputerowe badanie..... myslę,ze jest precyzyjne....... (więcej...) |
|
|
Czy to może być zez? (Anna R.) |
|
|
okulista i to koniecznie, mówię ci to ja mama zezujacego dziecka - po diagnostyce okazało się że ma wadę wzroku. Lepiej dmuchac na zimne w takich sprawach (więcej...) |
|
|
Astygmatyzm... (oleńka 23) |
|
|
idz dziewczyno do okulisty lepiej ;). na astygnatyzm masz swietne okulary progresywne, ale wszystko zalezy od indywidualnego przypadku, pozdrawiam (więcej...) |
|
|
Zez od urodzenia (Darek) |
|
|
Moja kuzynka miala zeza w jednym oku. Jest juz po kilku operacjach tego oka i juz nie ma zeza. Teraz tylko nosi okulary z jakas specjalna siateczka naklejona na jednym szkle. (więcej...) |
|
|
laserowa korekcja wady wzroku (blanka) |
|
|
Witam serdecznie wszystkich :)
Jestem po laserowej korekcji oczu, którą zrobiłam w kwietniu 2010 r. Moja wada wynosiła - 10 dioptrii. Teraz widzę idealnie, choć zdaję sobie sprawę z tego, że przy takiej wadzie jaką miałam pozostanie mi pewnei o -0,5 dioptrii.
W każdym razie polecam zabieg na prawdę warto (więcej...) |
|
|
czy można laserowo wyleczyć astygmatyzm nadwzroczny? (Patka) |
|
|
W wieku 3 lat wykryto u mnie astygmatyzm nadwzroczny dodam, że jest to wada wrodzona. Dziś mam 28 lat i zastanawiam się czy moja wada wzroku jest możliwa do wyleczenia np. laserowo. Słyszałam, że można skorygować bardzo duże wady wzroku. Pliska o opinie (więcej...) |
|
|
Krótkowzroczność (Hubert ) |
|
|
Witam
Stwierdzono u mnie krótkowzroczność. Może ktoś z was słyszał o jakiejś metodzie leczenia tego schorzenia. (więcej...) |
|
|
jak zaobserwować wadę u dziecka (Kamila28) |
|
|
witaj,z tego co wiem wady wzroku dziedziczy sie na krzyz tzn matka-syn,ojciec-corka i odwrotnie...moja mala ma astygmatyzm po moim mezu..ale wybierz sie z synem dla spokoju do lekarza..pozdrawiam serdecznie. (więcej...) |

Soczewki
Każdy z nas choć raz w swoim życiu słyszał o soczewkach kontaktowych. Być może sami je nosimy, bądź nasi znajomi. Ale co to właściwie jest i z czego się wykonuje, tego na pewno nie wie każdy.
Choroby oczu
Schorzenia oczu mogą powodować różne czynniki np. urazy, zakażenia oraz nowotwory. Zdarza się też, że objawy chorobowe w oku są wywołane ogólnym schorzeniem organizmu, przykładem może być zaćma, która często towarzyszy cukrzycy.
Miopia
Wzrok jest niezwykle wrażliwym zmysłem ze względu na delikatną budowę tworzących ją struktur. Na prawidłowe funkcjonowanie oczu ma wpływ szereg różnego rodzaju czynników, zarówno zewnętrznych, jak i tych, które powstają wewnątrz organizmu.